Inwoners

Inwoners

Veilig op Weg is op veel plekken actief. De basis is altijd de samenwerking met inwoners. Zij hebben de leiding bij het opzetten van een campagne. Het team Veilig op Weg denkt en helpt mee.

Appeltaartgesprek

Dit is de startbijeenkomst met buurtbewoners. Dit gesprek vindt altijd plaats bij de mensen thuis aan de keukentafel. Zij zorgen voor een kop koffie en team Veilig op Weg neemt een appeltaartje mee. Het samen aan tafel gaan symboliseert gelijkwaardigheid en er kan een prettig gesprek plaatsvinden met een belangrijk, gezamenlijk doel. 

136956618_160543622494380_2159517301643795484_n.jpg

In de buurt

De meeste campagnes worden gehouden in buurten. Dat is logisch natuurlijk, omdat hier de meeste mensen wonen. Het zijn echter ook de plaatsen waar een fijne en veilige leefomgeving belangrijk is. Hier zijn meerdere mogelijkheden; (woon)erven, 30 km-zones en 50 km-wegen. Voor elke locatie is maatwerk mogelijk.

Bekijk campagnes

In het buitengebied

Deze campagne richt zich op snelheid binnen 60 km-zones. Hierin werken we samen met zoveel mogelijk mensen en bedrijven langs een weg. Naast sandwichborden kunnen we ander campagnemateriaal inzetten zoals spandoeken en tuindoeken. Hiermee maken we duidelijk dat de vraag om veilig rijgedrag uit de omgeving komt

Bekijk campagnes

De schoolomgeving

Een campagne rond een (basis)school is altijd maatwerk. Samen met de directie, (verkeers)ouders, leerlingen en de buurt bedenken we maatregelen en acties. Deze komen samen in een campagneperiode waarbij er een maand lang aandacht is voor de verkeersveiligheid rond de school.

Bekijk campagnes

Specifieke locaties

Hier gaat het om plaatsen waar de verkeersveiligheid verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld bij een sportpark, een onoverzichtelijke bocht, een bedrijventerrein, een oversteek of een uitrit. Samen met betrokkenen kijken we wat de meest passende maatregel is. Dat kan met een (waarschuwings)bord, maar ook met markering of andere oplossing.

_MG_0645.jpg