Veilig op weg

Veilig op weg

Zo werkt Veilig op Weg

Een fijne leefomgeving; dat wil toch iedereen? Verkeersveiligheid is hier een belangrijk onderdeel van en Veilig op Weg helpt hierbij. Na een melding over verkeersveiligheid vormt Veilig op Weg de verbinding tussen inwoners en de gemeente. Samen gaan we aan de slag om op een positieve manier het gedrag van de verkeersdeelnemers te beïnvloeden. Zo kunnen we echt iets veranderen in een buurt, rond een school of op andere plaatsen waar de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.

123717058_127643189117757_8903888130643737525_n.jpg
verkeersmelding.jpg

Wat gebeurt er als je een verkeersmelding doet?

Ons lokale Veilig op Weg-team brengt samen met buurtbewoners de situatie goed in beeld. Hierbij kunnen we ook hulp van buiten inschakelen; iedereen die kan bijdragen aan een passende oplossing. We richten ons in eerste instantie op bewustwording en gedragsverandering. Soms zijn ook aanvullende aanpassingen mogelijk aan de weg en in de omgeving.

De buurt heeft altijd de leiding. Veilig op Weg helpt en begeleidt. We kunnen samen een straatcampagne opzetten met bijvoorbeeld sandwichborden langs de weg, een smiley die de gereden snelheid laat zien en stickers op afvalbakken die de maximumsnelheid aanduiden. Soms is er nog meer mogelijk, zoals een zebrapad, een opvallend verkeersbord, extra verlichting of meer groen. Uiteindelijk willen we een positieve verandering achterlaten. In de buurt, op straat, bij de verkeersdeelnemers en bij de buurtbewoners.

Wil je rechtstreeks een melding doen bij je gemeente?

Neem contact op met jouw gemeente