Let op! Een zebra!

Let op! Een zebra!

Het project zebra werd gelanceerd in de gemeente Horst aan de Maas. Dit levensgrote educatieve kunstwerk was voor het eerst te bewonderen op de Peelstraat in Kronenberg bij een zebrapad waar veel scholieren oversteken. Wethouder verkeer in de gemeente in Horst aan de Maas én voorzitter van Trendsportal Eric Beurskens verzorgde de aftrap. 

Rond zebrapaden wordt vaak gesproken over schijnveiligheid, omdat automobilisten niet altijd stoppen voor voetgangers die de weg over willen steken. Het project vraagt daarom aandacht voor de verkeersveiligheid op deze plaatsen en richt zich hierbij op de meest kwetsbare groep; kinderen.

 

De opvallende verschijning is een echte blikvanger voor passerende automobilisten. Hiermee zorgt het voor extra attentie voor het zebrapad in de directe nabijheid van de zebra. Voor kinderen is er leuk stukje algemene informatie én verkeerseducatie in verwerkt. Tevens wordt een parallel getrokken tijdens de dieren- en mensenwereld daar waar het gaat om rekening houden met elkaar. 

Na Kronenberg zal de zebra aan een rondreis beginnen door de gemeente Horst aan de Maas en wellicht ook daarbuiten. 

Vormgeving: Studio Bleij grafisch ontwerp
Foto: Robert Knijnenburg