Een nieuwe campagne!

Een nieuwe campagne!

De campagne Bedankt dat je langzamer rijdt! is in eerste instantie ontwikkeld voor woonerven. In de gemeente Gennep is de Tiltenhof in Ottersum de plek waar de buurt in het voorjaar van 2022 aan de slag gaat om hun buurt veiliger te maken. De campagne is echter niet alleen bestemd voor straten waar een maximum snelheid geld van 15 km/u.

Want wat doe je als 30 of 50 een te hoge snelheid is voor een straat of een specifiek deel van de straat? Door de inrichting van de weg of de ligging van een speeltuintje? Dan biedt deze campagne uitkomst. 

 

 

De gemeente Horst aan de Maas beleefde de primeur op het Bakhuuske in Hegelsom. Een goed ingerichte 30 km-zone waar de bewoners vinden dat minder hard gereden zou moeten worden. Daarom hier niet de vraag Rij jij ook 30? Er werd bewust gekozen voor Rij jij ook langzamer? 

Inmiddels zijn de sandwichborden ook ingezet in de kern van Lottum bij een basisschool en in Horst langs de Dr. van de Meerendonkstraat. Hier vond een actieve bewonersgroep 50 km/u niet passend bij hun doel om de straat veiliger te maken (zie foto)